Se arată toate cele 7 rezultate

Show

Filter
 • Corcodusul
  Prunus Cerasifera

  Cerasifera(Corcodusul)

  Este unul dintre primii arbori europeni care înfloresc primăvara, adesea pe la mijlocul lunii februarie, atingând 6–15 m înălțime. Frunzele au între 4 și 6 cm lungime, florile sunt albe cu diametrul de 1.5–2 cm, având cinci petale. Fructul este o drupă cu diametrul de 2–3 cm, având culoarea galben sau roșu; sunt comestibile și ating maturitatea începând de la mijlocul lunii august până la mijlocul lunii septembrie.

   

 • Prunus Pissardi

  Pissardi

  Arbust mare sau arbore mic, cu coronamentul rotund și compact, ce crește până la 7 m. Frunzele sunt ovale, de 5-7 cm lungime, rubinii când apar, apoi devin purpurii. Florile sunt roz deschis. Apar înainte de înfrunzire și cu frunzele noi acoperă întreaga plantă. Fructul este mic, roșu, edibil, apare în august-septembrie. Crește în solul de grădină, chiar și în cel uscat și pietros, dar dă cele mai bune rezultate în solurile afânate, aluviale, permeabile. Tăierile de corecție și de reîntinerire sunt obligatorii după perioada de înflorire.

 • Corcodusul Rosu
  Prunus cerasifera Nigra

  Prunus cerasifera Nigra(Corcodusul Rosu)

  Prunus cerasifera Nigra – denumirea populara romnaneasca a acestui arbore este corcodusul Rosu. Este un pom foarte decorativ cu frunzele cazatoare care face parte din familia Rosaceaea.

  Corcodusul rosu formeaza o coroana foarte interesanta datorita frunzelor care au o nuanta de violet inchis iar in toamna primesc o nuanta de rosu purpuriu intens. Frunzele au o forma ovata cu marginile usor zimtate iar florile sunt parfumate in nuante de roz deschis spre alb.

  Perioada de inflorire a este in luna aprilie. Acest soi de corcodus prefera si se dezvolta cel mai bine daca este plantat in zonele cu mult soare. Este un arbore de talie mica care poate sa creasca la o inaltime cuprinsa intre 3 si 5 metri. Se dezvolta cel mai bine in soluri bine drenate, fertile si umede.

  Prunus cerasifera Nigra este cultivat ca arbore decorativ. Este perfect pentru decorarea gradinilor mai mici dar se cultiva foarte des ca arbore stradal si ca arbore de decor pe langa alei sau trotuare.

 • Kanzan

  Kanzan

  Prunus serrulata Kanzan  arbore de talie mica cu coroana formata. Arbore cu coroana larga,crestere erecta, foarte decorativ datorita florilor duble, de culoare roz intens, cu inflorire bogata, glorile apar in aprilie-mai. Arbore potrivit pentru gradinile mici, atinge maxim 7-10 m. Are o crestere moderata si se dezvolta bine in plin soare. Rezistenta buna la temperaturi scazute, dar este sensibil la ingheturile tarzii. Rezista la temperaturi de pana la -20grade Celsius.

  Frunzele au o forma ovata in nuante de verde, in toamna ele primesc o nuanta rosiatica sau galbena. Florile parfumate au aspect dublu in nuante de roz si cresc in buchete pe ramuri.

  Perioada de inflorire este in luna aprilie. Se dezvolta cel mai bine daca este plantat in locuri cu multa lumina si soare. Este un arbore de talie medie spre mare care poate sa creasca la o inaltime de la 5 pana la 10 metri. Prefera solurile bine drenate dar se adapteaza usor in orice tip de sol.

  Prunus Kanzan este cultivat ca arbore decorativ ce are o popularitate foarte mare in lume. Este un cires de festival, oferind imagini si miresme spectaculoase in timpul infloririi. Se poate planta solitar, in grupuri sau pe marginea aleilor si a trotoarelor.

 • Pissardi Nigra

  Pissardi Nigra

  Coroana este de forma sferica,frunzele  ornamental de culoare visiniu inchis cu verde,alternative, eliptice 4-7, fin dintate, netede.Infloreste la sfarsitul iernii sau la inceputul primaverii inainte de infrunzire.Arborele este acoperit in totalitate cu flori mici.

  Florile sunt de culoare roz, solitar, 2-3 cm latime.Fructul este drupes rosu inchis , apare la inceputul verii (luna iulie).Fructele sunt comestibile , mici (2-3 cm) si dulci.Creste din seminte si butasi, altoire si soiuri.Se planteaza in soluri calcaroase si sarace, cu suficienta umiditate ,bine drenate la soare si partial umbra.Se foloseste ca un standard pentru altoire alte soiuri de prun.Ca arbore ornamental se foloseste in gradini si parcuri.

 • Cires japonez
  Serrulata

  Serrulata (Cires japonez)

  Prunus serrulata este un copac cu frunzele cazatoare care intra in familia Rosaceae. Copacul apartine in categoria copacilor fructiferi. Soiul este cunoscu sub denumirea de Ciresul Japonez. Copacul se dezvolta cu o coroana puternica, formeaza o coroana interesanta cu aspect columnal. Frunzele sunt simple, cresc sub forma ovala intr-o culoare de verde inchis.

  In anotimpul de toamna frunzisul se coloreaza in nuante de portocaliu-rosiatic. Inflorirea este spectaculoasa, florile cresc dens in buchetele. Fiecare floare este formata din mai multe petale rozalii. Florile cresc cu aspect dublu.

  Ciresul Japonez intra in categoria copacilor de talie medie. Soiul are o crestere moderata. Ciresul se poate dezvolta la o inaltime de 5-10 metri. Perioada de inflorire este spectaculoasa, primele flori se deschid in luna aprilie si infloresc pana in luna mai. Ciresul prospera bine daca se planteaza in zonele insorite. Copacul creste bine in soluri fertile care au un drenaj bun. Ciresul are o rezistenta buna la poluarea aerului si la daunatori.

  Prunus serrulata Amanogawa este un copac superb perfect pentru amenajarea gradinilor, pentru decorarea parcurilor sau stradal. Frumusetea copacului este evidentata prin port, coroana, frunze si flori. In aranjamente Ciresul se planteaza solitar, alienat pe langa borduri, alei, trotuare sau cladiri.

 • Prunus Laurocerasus

  Prunus laurocerasus este o specie arbustiva ornamentala vesnic verde, recunoscuta si sub denumirea sa populara Laurocires. Face parte din familia Rosaceae si este originar din Sudul Europei si din Sud-Vestul Asiei.

  Laurociresul are crestere o rapida si se remarca prin aspectul luxuriant al frunzisului de culoarea verde crud precum si prin inflorescentele de culoare alba, dispuse sub forma unor ciorchine foarte parfumate.

  Perioada de inflorire a acestui arbust cu rol decorativ semnificativ are loc primavara tarziu si la inceputul verii, semnificative fiind lunile Mai si Iunie. Da nastere un fructe rosii de forma bobitelor ce devin negre in timpul anotimpului rece. In functie de stadiul de dezvoltare si de gradul de maturitate, poate atinge inaltimi cuprinse intre 3si 5 m. Ii sunt favorabile solurile argiloase, lutoase si nisipoase, bine drenate. Nu este un arbust pretentios, amplasarea acestuia putand fi facuta in locuri luminoase, semi umbroase sau exclusiv umbroase. Pentru un frunzis cat mai dens, se poate administra anual ingrasamant.

  Perioada propice de plantare este cuprinsa in intervalul martie – noiembrie iar distanta de plantare este de minim 70 cm. Distanta de raspandire este cuprinsa intre 5 si 8 m iar rata de crestere este rapida. Atentie, fructele acestei specii se pot dovedi nocive pentru organism, o data ingerate.

Start typing and press Enter to search

Shopping Cart