Se arată toate cele 2 rezultate

Show

Filter
 • Salcie
  Capreasca Caprea

  Capreasca(Caprea)

  Salix caprea Kilmarnock este un arbore foios cunoscut sub denumirea de Salcia Capreasca. Acest arbore are frunzele cazatoare si face parte din familia Salicaceae. Este un arbore de talie mica care la maturitate poate sa se dezvolte la o inaltime de 3-5 metri.

  Frunzele sunt ovale cu o lungime de 3-12 centimetri si cu o latime de 2-7 centimetri in nuante de verde. Florile sunt matisori in nuante de gri-argintiu cu o dimensiune de 3-7 centimetri. Florile apar inainte sa apara frunzele.

  Perioada de inflorire a Salciei este in lunile Martie-Aprilie. Este un arbore rezistent la temperaturile scazute si la ger. Salcia Capreasca prefera locurile cu mult soare. Solurile perfecte pentru plantare Salciei sunt umede, bine drenate, argiloase si fertile.

  Salcia Capreasca este un arbore de efect pentru marginea iazurilor si a lacurilor. Va oferi un decor minunat peisajelor din parcuri si gradini.

 • Salcie
  Plangatoare Alba Tristis

  Plangatoare (Alba Tristis)

  Salix alba Tristis este o specie de Salcie care are denumirea de Salcia Plangatoare sau Salcia Alba. Este un arbore foios originar din Europa si Asia care face parte din familia Salicaceae. Salcia Plangatoare este un arbore foios care la maturitate poate ajunge la o inaltime de peste 10 metri. Cresterea este rapida-medie.

  Coroana Salciei este neregulata cu o forma pendulara larga. Scoarta trunchiului are o nuanta de gri-maroniu. Frunzele au o forma lanciolata-ingusta in nuante de verde si gri. In perioada de toamna frunzele primesc o nuanta de galben pal. Florile apar sub forma de matisor. Perioada de inflorire a Salciei este in lunile Aprilie-Mai.

  Salcia plangatoare prefera locurile cu mult soare. Salcia prefera solurile umede, bine drenate. Nu tolereaza foarte bine solurile uscate.

  Salcia plangatoare este un arbore foarte apreciat datorita coroanei sale bogate cu aspectul sau plangator. Ofera o imagine deosebita in amenajarea spatilor verzi, a parcurilor si a gradinilor. Salcia se poate planta si pe langa iazuri sau lacuri pentru a oferi un efect foarte atragator.

Start typing and press Enter to search

Shopping Cart