Se arată toate cele 4 rezultate

Show

Filter
 • Bambus Auriu

  Bambus auriu (Phyllostachys aurea)

  Dacă vrei să aduci o picătură din cultura Asiei la tine acasă, ți-am pregătit un simbol al grădinilor chinezești – Bambusul auriu – este planta ce aduce aerul exotic direct la tine în grădină. Această specie de bambus este nativă din Sud-Est Chinei cu frunze ce capătă un aspect gălbui, atunci când sunt scăldate din plin de soare.Este un soi de bambus pentru exterior. Poți să-l plantezi în grădină, dar și în jardiniere pe terasă sau balcon.

  Atunci când vine sezonul rece nu trebuie să-ți faci griji că s-ar putea usca, deoarece Bambusul auriu este extrem derezistent la temperaturile scăzute din iarna (-23°C ). În grădină Bambusul auriu, pe lângă aspectul decorativ și foșnetul agreabil pe care îl produce sub influența vântului, să știi că te poate ajuta să dezvolți adevărate bariere vizuale și fonice. Și dacă nu ai o grădină asta nu înseamnă că nu te poți bucura de bambusul auriu și la ghiveci. Important este să-i oferi recipiente cât mai mari, un loc însorit și un program moderat de udare combinat cu o fertilizare corespunzătoare.

  Bambusul decorativ auriu este o planta evergreen frunzis persistent, care rezista la clima din tara noastra.

  Bambusul are nevoie de un sol bogat, fertil, umed dar cu drenaj. Bambusii aurii prefera sa fie plantati la adapost de vantul direct, prefera soarele sau semiumbra.

  Bambusul Phyllostachys Aureosulcata prefera locurile cu mult soare dar tolereaza bine si locurile cu semiumbra. Solurile in care se dezvolta cel mai bine sunt solurile bogate.

  La maturitate acest soi de bambus poate sa se dezvolte la o inaltime de 3-5 metri. Este unul dintre cei mai rezistenti bambusi, rezistand foarte bine si la temperaturi scazute. Tolereaza de asemenea si taierea.

  Bambusul Phyllostachys Aureosulcata este cultivat si crescut ca planta ornamentala. Acest soi de bambus poate fi folosit pentru garduri vii inalte. Este o planta de decor si pentru terase si balcoane daca este plantata in ghivece mari.

 • Bambus pitic
  Distichus

  BAMBUS PITIC DISTICHUS (Pleioblastus pygmaeus var.distichus)

  Pleioblastus pygmaeus var. distichus este o specie de bambus pitic care face parte din familia Poaceae. Este cel mai mic soi de bambus. Frunzele sunt vesnic verzi si cresc in grupuri frumos aranjate. Planta este asemanatoare unui palmier sau unei ferigi

  Distichus poate sa se dezvolte la o inaltime cuprinsa intre 30-50 de centimetri, cresterea este usoara.

  Perioada de inflorire a Bambusului Distichus este in luna mai. Florile nu au un rol deosebit de important ca si decor. Bambusul Distichus prefera locurile cu soare dar tolereaza bine si locurile cu semiumbra. Solurile preferate sunt solurile bine drenate, umede si bogate in humus.

  Bambusul Distichus este o planta ornamentala. Se poate utiliza pentru a realiza covorase verzi interesante in gradini. Poate fi folosit de asemenea ca planta de bonsai sau in amenajarea gradinilor in stil japonez.

  Bambus ornamental pitic de gradina, planta cu tulpini lemnoase, noduroase si foarte rezistente si frunze alungite persistente. decorativ pitic  este o planta vesnic verde cu frunzis persistent, care rezista la clima din tara noastra.

  Bambusii decorativi pitici sunt intens utilizati in grădinile contemporane datorită calitatilor ornamentale şi capacitatii lor de adaptare. Bambusii pitici se pot folosi in compozitii de plante, la covoare verzi, in componenta acoperisurilor si teraselor verzi intensive sau in jardiniere. Bambusul pitic are nevoie de un sol bogat, fertil, umed dar cu drenaj. Bambusii pitici prefera sa fie plantati la adapost de vantul direct, prefera soarele sau semiumbra si se protejeaza peste iarna.

 • Bambus pitic Auricoma

  BAMBUS PITIC AURICOMA (Pleioblastus Viridistriatus Auricoma)

  Pleioblastus Viridistriatus Auricoma este un soi de bambus pitic care face parte din familia Graminees. Frunzele au un aspect dungat in nuante de verde cu verde-galbui. Ele sunt lungi acoperite cu peri fini pe ambele parti oferindu-le frunzelor un aspect catifelat. In toamna frunzele cad, dar reapar din nou primavara.

  La maturitate poate sa se dezvolte la o inaltime cuprinsa intre 50-100 de centimetri. Este o planta foarte rezistenta originara din Japonia si se adapteaza usor si la climaturile mai reci.

  Locurile pe care le prefera Bambusul Auricoma sunt locurile cu multa lumina si soare, dar se poate planta si in locurile cu semiumbra.

  Bambusul Auricoma este o planta de decor pentru gradini. Dar se poate planta si in ghivece pentru decorarea teraselor si a balcoanelor. In gradina poate fii plantata in ronduri si pe langa borduri, ziduri si scari.

   

 • Bambus negru
  Phyllostachys nigra

  În primii doi ani lăstarii sunt verzi cu puncte negre, din al treilea an se colorează în negru. Frunzele sunt veşnic verzi. Rezistent la ger, dar în iernile foarte geroase va necesita acoperire.

  Bambusul negru de gradina, planta cu tulpini lemnoase, noduroase si foarte rezistente, tulpini negre si frunze alungite persistente. Bambus din soiuri rezistente la frig. Planta rezista la clima din tara noastra.

  Bambusii se folosesc pentru marginirea suprafetelor cu apa (datorita aspectului lor de trestie), pentru barierele verzi sau gardurile vii ornamentale. Bambusul are nevoie de un sol bogat, fertil, umed dar cu drenaj. Bambusii prefera sa fie plantati la adapost de vantul direct, prefera soarele sau semiumbra.

Start typing and press Enter to search

Shopping Cart