Se arată toate cele 3 rezultate

Show

Filter
 • Maslin

  Maslin ( Olive Tree)

  Măslinul este un arbore originar din Siria și zonele de litoral din Turcia, foarte răspândit și în Grecia continentală și în arhipelagul elen. Este considerat „arborele veșnic roditor”, fiind un arbore cu o longevitate extraordină, având o uimitoare putere de regenerare, dând mereu rădăcini și lăstari noi.

  Genul olea conține în jur de 20 de specii larg răspândite în jurul globului. Sunt pomi mici întâlniți în zonele limitrofe Mării Mediterane, în sudul Africii, în sud-estul Asiei, în estul Australiei. Frunzele măslinilor se mențin verzi pe întreaga durată a anului.

  Măslinul preferă climate cu ierni blânde și veri toride, se dezvoltă foarte bine pe soluri calcaroase atinse de briza mării.

  Olea europaea, măslinul european, este cea mai cunoscută specie din genul Olea, fiind apreciat încă din antichitate. Măslinele erau folosite fie pentru obținerea uleiului de măsline, fie erau consumate ca fructe. Pentru că au un gust amar, măslinele treceau printr-un proces natural de fermentare sau erau consumate în saramură.

  Măslinul sălbatic este un pom mic cu aspect de tufiș, cu creștere lentă și crengi presărate cu ghimpi. Varietățile cultivate prezintă multe deosebiri, dar în general sunt lipsiți de spini, mai compacți și mai productivi..

 • Maslin Bonsai

  Maslin Bonsai   (Olea europaea)

  Bonsaiul nu este o specie arboricolă, deci nu-l găsești ca atare în natură, ci doar o tehnică de conducere a ramurilor, ce permite în final obținerea unui “copacel” în miniatură. Bonsaii, în general, sunt un pic mai dificil de îngrijit deoarece necesită mai multă atenție din parta ta, iar modul de îngrijire poate varia în funcție de specia din care este obținut bonsaiul respectiv.

  Florile sunt mici, albe sunt asezate in grupuri  de 15-30 si apar vara, fiind urmate de fructe verzicare care se innegresc si cad din copac toamna tarziu si iarna. Majoriatea au coroane rotunde, intinse, dar exista si pomi inalti, cu coroane cilindrice; acestia in urma sunt cultivati mai ales in Europa. Frunzele sunt mici, liniare, oarecum groase, cu margini tari si varfuri ascutite; la culoare sunt gri-argintii. Aranjamentul frunzelor este opus, ca la toate speciile familiei Oleaceae. Frunzele cad la fiecare 2 ani.

 • Maslin bonsai secular

  Maslin Secular

  Măslinii au o creștere lentă, dar sunt și foarte longevivi. Lăsați să se dezvolte natural, măslinii pot avea trunchiuri de dimensiuni considerabile, fiind înregistrate recorduri de peste 10 metri în diametru și peste șapte secole de viață. În Italia se crede că unii din cei mai bătrâni măslini datează din primii ani ai Imperiului Roman.

Start typing and press Enter to search

Shopping Cart