Se arată 1–12 din 32 de rezultate

Show

Filter
 • Spirala

  Spirala

  Aceste plante au fost tunse din diferite tipuri de tuia.
  Ca sa mentineti forma frumoasa de spirala necesita tundere o data pe an

 • Artar Japonez
  Dissectum Garnet

  Artar Japonez Dissectum Garnet (Acer palmatum Dissectum Garnet)

  Acer palmatum Dissectum Garnet este cunoscut sub denumirea de Artar Japonez Garnet. Artarul Japonez Garnet are frunzele cazatoare si face parte din familia Sapindaceae. Frunzele au o forma aplatizata de marime mijlocie. In perioada de vara frunzele au o nuanta de rosu-purpuriu, iar in anotimpul de toamna frunzele primesc o nuanta rosiatica mai aprinsa.

  Florile sunt mici la fel si fructele. Artarul japonez Garnet poate sa se dezvolte in inaltime pana la aproximativ 1 metru. Are o crestere lenta. Locul preferat de plantare a artarului Garnet este cel cu multa lumina, dar se dezvolta bine si in locurile cu semiumbra.

  Solul Artarului Japonez Garnet trebuie sa fie bogat, acid si bine drenat. Acest soi de artar nu este greu de intretinut este foarte rezistent si la poluare, deci poate fi plantat ca arbore decorativ si in orasele pline de poluare.

  Artarul Dissectum Garnet este un copac deosebit de decorativ prin coroana sa in nuante placute de rosu. Este un copac perfect pentru gardini si spatii verzi.

   

 • Artar Japonez Rosu

  Artar Japonez Rosu (Acer palmatum Atropurpureum)

  Acer Palmatum Atropurpureum – in denumirea populara: Artarul Japonez. Aceasta planta este originara din Japonia. Face parte din familia Aceraceae. Artarul Japonez este un arbore din categoria copacilor cu frunzele cazatoare. Artarul Japonez este un arbore de talie mica poate ajunge pana la o inaltime de 2-3 metri. Cresterea artarului japonez rosu este lenta.

  Artarul Japonez Rosu este un copac cu o coroana deosebit de atractiva. Prin frunzele sale in nuante de rosu. In perioada anotimpului de toamna frunzele primesc o nuanta intensa de rosu-ruginiu. Frunzele au forma palmata si o lungime de 4-10 centimetri. Perioada de inflorire este in lunile Aprilie-Mai. Florile sunt mici si galbene.

  In general artarul Japonez are nevoie de un loc insorit dar se dezvolta foarte bine si in locurile cu semiumbra.

  Solul preferat de Artarul Atropurpureum este cel umed, bine drenat, solul acid si alcalin. Artarul japonez este o planta foarte rezistenta la daunatori si la poluare.

  Este un copac decorativ datorita culorii atractive a frunzelor care se schimba de la anotimp la anotimp. Artarul Japonez Atropurpureum este un copac perfect pentru decorarea gradinilor si a parcurilor. Frumusetea lui aparte in combinatie cu alti arbori va iesi in evidenta. Artarul japonez rosu poate fi plantat si in ghivece mari pentru a decora terasele fiind un copac cu crestere lenta

   

 • Artar Japonez
  Sango Kaku

  Artar Japonez Sango Kaku (Artarul Japonez Coral)

  Acer palmatum Sango kaku – acest artar mai este cunoscut si sub denumirea de Artarul Japonez Coral datorita coajei de pe tulpina si de crengi care are o nuanta rosiatica. Culoarea se observa cel mai bine pe ramurile si crengile mai tinere. Este un arbore de talie mica, cu frunze cazatoare. Face parte din familia Sapindaceae si este originar din Japonia, Corea si China.

  Coroana sa are o forma globulara. Frunzele au forma palmata intr-o nuanta de verde. Perioada de inflorire este in luna Aprilie. Florile sunt mici de culoare rosu-violet. In toamna frunzele se schimba in nuante de galben-auriu oferind un peisaj deosebit de atractiv.

  Plantarea Artarului Sangokaku se va face in soluri bine drenate, umede. Prefera locurile cu multa lumina la soare, dar se dezvolta bine si in locurile cu semiumbra. Artarul Sangokaku trebuie plantat intr-un loc ce il va feri de vanturile puternice.

  Artarul Sangokaku are o crestere lenta. El poate sa creasca la o inaltime de 4-8 metri. Coroana sa poate sa formeze un diametru de 2-3 metri. Artarul Japonez Sangokaku poate ajunge la inaltimea maxima in perioada de 10-20 de ani.

  Artarul Sangokaku este un copac deosebit de atractiv perfect pentru gradini si parcuri. Toamna, coroana sa in nuante calde de galben ofera un aspect romantic si misterios locului.

 • Magnolie
  Betty

  Betty

  Magnolia Betty – este un soi hibrid, rezultat al încrucișării dintre soiurile Nigra și Magnolia Stelată. Acest arbore ornamental se face remarcat prin coroana sa bogată, formată din flori mari, pictate în diferite nuanțe de roz și alb, ce înfloresc mai lent, cu puțin înainte ca frunzele să înceapă să apară. Acestea inițial au nuanțe roșii de cupru, devenind verzi la sfârșitul primăverii, dobândind în toamnă tonuri de galben-bronz.

  Frunzele sunt simple, ovale in nuante de verde crud. Florile sunt mari si infloresc inainte de infrunzire. Florile sunt parfumate, formate din petale lungi in nuante de roz inchis cu roz deschis.

  Magnolia Betty face parte din categoria arbustilor de talie medie. La maturitate se dezvolta la o inaltime ce este cuprinsa intre 200-300 de centimetri. Perioada de inflorire incepe in anotimpul de primavara in lunile aprilie si mai. Magnolia se poate planta in locuri cu semi-umbra sau in locuri insorite. Prefera solurile bine drenate, acide si lutoase. Tolereaza foarte bine aerul poluat si solurile cleioase.

  Magnolia Betty este un arbust decorativ prin port, frunzis si flori, in special in perioada de inflorire. Florile atrag fluturi si albine. Se planteaza ca pom decorativ pentru parcuri, spatii verzi si in gradini. Magnolia poate fi plantata pe langa cladiri, ziduri, trotuare, alei.

 • Magnolie
  Glandiflora

  Glandiflora

  Magnolia grandiflora Gallissoniensis arbore la ghiveci cu coroana formata, cu frunzis persistent. Este un arbore cu crestere lenta, avand forma piramidala, frunze mari, lucioase, de culoare verde, iar pe fata inferioara pubescente cu perisori de culoare maro-roscat. Decorativa prin flori mari, alb-crem, in forma de cupa, parfumate, ce apar in mai-iunie. Prefera expozitiile la soare sau semiumbra., prefera solurile fertile cu pH neutru-usor acid, drenate.. Atinge inaltimi de 10-15 m, se foloseste ca arbore solitar, in grupuri sau aliniamente.Magnolia nu se taie, daca sunt parti uscate acestea se indeparteaza de la sfarsitul luni iulie pana la mijlocul lunii august

 • Magnolie
  Liliflora Nigra

  Liliflora Nigra

  Magnolia liliiflora Nigra este un arbore care face parte din familia Magnoliaceae din categoria de foioase. Florile sunt parfumate si cresc solitar intr-o nuanta de rosu-visiniu, iar in centru acestea au o culoare mai deschisa. Forma florilor de magnolie Nigra se aseamna foarte bine cu forma florilor de lalele.

  Frunzele sunt lucioase cu o lungime de 20 de centimetri intr-o culoare de verde inchis.

  Perioada de inflorire a magnoliei Nigra este in lunile mai si iunie. La maturitate magnolia Nigra ajunge sa se dezvolte la o inaltime cuprinsa intre 200-300 de centimetri.

  Locurile preferate de magnolia Nigra sunt cele cu multa lumina si soare. Solurile preferate de acest soi de magnolie sunt cele fertile, bogate, bine drenate si usor acide. Magnolia Nigra tolereaza foarte bine locurile poluate din mediul urban.

  Magnolia Nigra este un arbore decorativ pentru gradini si parcuri. Poate fi plantata solitar pentru a crea un efect decorativ maxim. Magnolia poate fii crescuta si in ghivece foarte mari

 • Magnolie
  Soulangeana

  Soulangeana

  Magnolia soulangeana este un arbore din categoria foioaselor care face parte din familia Magnoliaceae. Coroana magnoliei la maturitate se formeaza mare si densa. Florile sunt mari in nuante de roz-visiniu iar in interior sunt albe. Acest soi de magnolie este cel mai des plantat la scara larga dintre toate soiurile de magnolii.

  Frunzele sunt ovale, simple intr-o culoare de verde inchis. Florile apar inainte de frunze, ele sunt mari si usor parfumate.

  La maturitate acest soi de magnolie ajunge sa se dezvolte la o inaltime de 3-5 metri. Perioada de inflorire a magnolie Soulangeana este in lunile aprilie si mai.

  Locurile perfecte pentru plantarea magnoliei sunt cele cu mult soare, dar se poate planta si in locurile cu semiumbra. Magnolia Soulangeana este foarte rezistenta la temperaturile scazute si la locurile poluate din mediul urban. Solurile preferate de magnolia Soulangeana sunt cele bine drenate si usor acide.

  Magnolia Soulangeana este un arbore foarte decorativ care se poate planta in gradini si parcuri ca arbore solit

 • Magnolie
  Soulangeana Alba Superba

  Soulangeana Alba Superba

  Magnolia soulangeana Alba Superba este un copac decorativ cu frunzele cazatoare care face parte din familia Magnoliaceae. Formeaza o coroana larga puternic ramificata. Frunzele cresc sub forma ovata in nuante de verde. Florile sunt mari, albe ca zapada si cresc sub forma de cupa. Ele infloresc inainte ca arborele sa infrunzeasca.

  Magnolia Alba Superba este un copac de talie mica. La maturitate se dezvolta la o inaltime cuprinsa intre 3 si 5 metri. Perioada de inflorire incepe din luna aprilie si tine pana la sfarsitul lunii mai. Se dezvolta cel mai bine daca se planteaza in zonele luminate si insorite. Prefera solurile umede cu un drenaj bun. Are o rezistenta ridicata la poluarea aerului din orasele aglomerate.

  Magnolia Alba Superba este un copac decorativ prin port, aspect, frunzis si flori. In perioada de inflorire ofera imagini demne de remarcat datorita florilor sale minunate de un alb imaculat. Magnolia se planteaza ca arbore de decor in parcuri, gradini, spatii verzi publice si stradale. Se planteaza ca arbore solitar sau aliniat.

 • Magnolie
  Soulangeana Rustica Rubra

  Soulangeana Rustica Rubra

  Magnolia soulangeana Rustica Rubra este un arbore cu frunzele cazatoare care face parte din familia Magnoliaceae. Frunzele au o forma obovata in nuante de verde iar in anotimul de toamna frunzele ingalbenesc. Florile sunt mari in forma de cupa, in nuante de roz-visiniu iar in interior sunt albe. Florile se deschid inainte de a infrunzi copacul.

  Perioada de inflorire a magnoliei Rustica Rubra este in luna aprilie. Acest soi de magnolie infloreste la o varsta destul de tanara. La maturitate magnolia Rustica Rubra poate sa se dezvolte la o inaltime de 5-10 metri.

  Locurile preferate de magnolia Rustica Rubra sunt cele cu multa lumina si soare, dar se dezvolta foarte bine si in locurile cu semiumbra. Solurile preferate de acest soi de magnolie sunt solurile umede, acide, lutoase si nisipoase. Este un arbore rezistent la poluarea din mediul urban.

  Magnolia Rustica Rubra este un arbore frumos decorativ prin florile sale parfumate. Un arbore perfect pentru decorarea gradinilor si a parcurilor.

 • Magnolie
  Stellata

  Stellata

  Magnolia stellata este un arbore cu frunzele cazatoare care face parte din familia Magnoliaceae. Florile sunt albe sau in nuante de roz deschis si sunt usor parfumate. Florile apar inaintea frunzelor. Florile deschise au o forma de stea si sunt formate din petale subtiri care variaza ca numar 15-30 de petale.

  Frunzele sunt simple intr-o culoare de verde inchis, iar toamna acestea ingalbenesc. Perioada de inflorire a magnoliei Stellata este in luna aprilie.

  La maturitate magnolia Stellata poate sa se dezvolte la o inaltime de 100-150 de centimetri. Cresterea magnoliei Stellata este lenta.

  Locurile pe care le prefera magnolia Stellata sunt cele cu multa lumina si soare, dar se dezvolta faorte bine daca este plantata si in locurile cu semiumbra. Prefera solurile umede, in general nu este un arbore pretentios in ceea ce priveste solul. Este un arbore care tolereaza foarte bine poluarea din mediile urbane.

  Magnolia Stellata este un arbore decorativ pentru realizarea peisagistica a gradinilor si a spatilor verzi.

 • Magnolie
  Stellata Rosea

  Stellata Rosea

  Magnolia stellata Rosea este un arbust ornamental cu flori care face parte din familia Magnoliaceae. Magnolia stellata este originara din Japonia iar in perioada de inflorire in general in luna Aprilie, arbustul este extrem de decorativ.

  Frunzele cresc sub forma ovata, in vara frunzisul are o nuanta bronz-roscat iar in toamna frunzele incep sa primeasca o nuanta galbuie. Florile sunt mari, usor parfumate in nuante de roz deschis. Florile deschise au aspect stelat, fiecare fiind formata din mai multe petale.

  Magnolia Stellata Rosea infloreste in anotimpul de primavara in luna aprilie. Se dezvolta cel mai bine daca se planteaza in zone cu mult soare, dar tolereaza si zonele cu semi-umbra. Acest soi are o talie medie si o crestere lenta, la maturitate arbustul ajunge la o inaltime cuprinsa intre 2 si 3 metri. Prefera solurile bine drenate cu o umiditate medie constanta si are o toleranta ridicata la poluarea aerului din orasele mari.

  Magnolia Stellata Rosea este un arbust decorativ prin port, frunzis si flori. Poate fi plantata in aranjamente decorative in gradini si parcuri, solitar sau aliniat. Se planteaza pe langa cladiri, case, pe pajisti sau pe langa ape.

Start typing and press Enter to search

Shopping Cart