Se arată 1–12 din 19 rezultate

Show

Filter
 • Spirala

  Spirala

  Aceste plante au fost tunse din diferite tipuri de tuia.
  Ca sa mentineti forma frumoasa de spirala necesita tundere o data pe an

 • Aurea Nana

   Aurea Nana

  Thuja orientalis Aurea Nana este un conifer cu frunzele si portul vesnic verde. Acest soi pitic face parte din familia Cupresaceae. Formeaza o coroana densa si bogata cu aspect conic-piramidal.

  Frunzele au o culoare atragatoare de verde-galbui spre auriu si cresc sub forma aciculara, moale, aplatizata cu aspect solzuros.

  Tuia Aurea Nana face parte din categoria coniferelor de talie mica. La maturitate se dezvolta la o inaltime cuprinsa intre 50 si 100 de centimetri. Locurile perfecte pentru plantarea acestui conifer pitic sunt in zonele cu soare, dar tolereaza foarte bine si zonele cu semi-umbra.

  Thuja orientalis Aurea Nana este un conifer extrem de decorativ prin port, frunze si prin culoarea interesanta a frunzisului. Datorita formei compacte si a dimensiunilor restranse este foarte potrivit pentru decorarea gradinilor care au o suprafata mai mica. Se planteaza ca arbust solitar sau aliniat pe langa borduri, trotuare sau alei. Se pot realiza si garduri vii interesante si foarte aspectuoase cu ajutorul acestui conifer.

   

 • Bila

  Bila

  Aceste plante au fost tunse din diferite tipuri de tuia.
  Ca sa mentineti forma frumoasa de spirala necesita tundere o data pe an

   

 • Brabant

  Tuia Brabant

  Thuja occidentalis Brabant este o specie arbustiva ornamentala cunoscuta simplu si sub denumirea sa populara de Tuia Brabant. Este o specie vesnic verde, atractiva, ce suprinde mai ales prin frunzisul galben-verde, cu nuante usoare de bronz pe tot parcursul toamnei. Este o planta stufoasa, ideala cu rolul de gard viu.

  In functie de stadiul de dezvoltare si de gradul de maturitate, poate atinge inaltimi de pana la 12 m si latimi de pana la 5 m. Pentru a-i da forma dorita, se recomanda tunderea periodica a acestui conifer. Nu este o specie pretentioasa si desi se adapteaza relativ usor, ii sunt favorabile solurile fertile, fie ele nisipoase sau argiloase. Cu toate ca ii sunt deosebit de favorabile spatiile bogate in lumina naturala a Soarelui, se adapteaza cu usurinta si locurilor semi umbroase. Se adapteaza usor aproape oricarui climat, de aceea este foarte des intalnita in peisagistica urbana.

  Rata de crestere a coniferului Tuia Brabant este accelerata. In functie de conditiile climaterice si de sol, va atinge inaltimea maxima in 15 – 20 de ani de la plantare. Datorita densitatii sale impresionante, este alegerea ideala in rolul de gard viu tocmai datorita capacitatii excelente de umbrire de care da dovada.

 • Chiparos Cypress Lawson Blue

  Cypress Lawson Blue

  Arbore exotic originar din America de Nord, care in Romania se planteaza in scop decorative in aliniamente stradate,dar si parcuri, gradini pe intreg si cuprinsul tarii.

  Este o specie rezistenta la seceta si ger, prefera solurile fertile si bine drenate.Se poate cultiva pe soluri nisipoase, in locuri adapostite, ferite de vanturile reci si uscate. Cypress Lawson Blue este o plant ace prefera locurile insorite si suporta poluarea din marile orase

 • Chiparos Italian

  Chiparos Italian

  Daca e vreo planta ce ne face sa ne ducem cu gandul la peisajul italian, aceasta este. Acest conifer impunator este clasicul chiparos. Coloana sa vesnic verde se poate inalta pana la 5 m. Conurile atarna de varfurile ramurilor sale, cele de gen masculin fiind verzi si ovale, iar cele de gen feminin, sferice.Plantati-i in grupuri, pentru a da nastere unei atmosfere mediteraneene. Chiparosul ‘Totem Pole’ este mai mic si se dezvolta mai incet decat varietatea salbatica.

  Cupressus sempervirens ‘Totem Pole’ se dezvolta bine in gradina. Necesita sol lutos bine drenat, nu prea umed. Apreciaza un loc adapostit de vantul iernii. In preziua plantarii tineti chiparosul cu radacinile in apa. Sapati groapa si afanati solul. Plantati chiparosul la adancimea corespunzatoare – balotul sa fie chiar sub nivelul solului. Umpleti groapa si presati ferm. Udati imediat dupa plantare. Imbunatatiti solul cu compost si turba. Alegeti pentru plantare in loc insorit sau partial insorit. Poate fi plantat si in ghiveci pentru balcon si curte interioara caz in care trebuie sa-i asigurati un drenaj bun

 • Columnara

  Columnaris

  Tuia occidentala „Columnaris” (Thuja Occidentalis Columnaris) – arbore columnar, dezvolta o coroana zvelta, cilindrica si are ramurile compacte dispuse orizontal. Frunzele solziforme sunt dispuse opus, in patru randuri, pe ramuri si sunt de culoare verde intens pe partea superioara si verde pal pe partea inferioara, cu miros specific.

  Thuja Columnaris o planta robusta, cu crestere piramidala spre alungita, chiar fara tundere isi pastreaza forma piramidala. Este planta cea mai des utilizata pentru gard viu vesnic verde.

  Thuja occidentalis Columnaris creste repede, adaugind anual 25 cm in inaltime si 5 cm in latime. Face parte din categoria plantelor perene, traieste pina la 200 de ani si inaltimea maxima pe care o poate atinge este de 6 – 8 m, iar latimea maxima 1,5 – 2 m. Thuja Columnaris nu este pretentioasa fata de soluri si conditiile de crestere. Este rezistenta la ger.

   

 • Europa Gold

  Europa Gold

  Thuja occidentals Europa Gold este un conifer cu frunzisul vesnic verde care face parte din familia Cupresaceae. Creste dens si bogat sub forma conica. Frunzisul se prezinta sub forma aciculara aplatizata cu aspect solzifor.

  La inceputul primaverii frunzele au o nuanta de galben auriu iar in anotimpul rece ele primesc se coloreaza in verde inchis. Tuia Europa Gold face parte din categoria coniferelor de talie medie care la maturitate poate sa se dezvolte la o inaltime cuprinsa intre 3 si 5 metri. Are o crestere lenta spre medie si se dezvolta foarte bine daca se planteaza in zone luminate cu mult soare sau partial umbrite. Prefera solurile fertile, bine drenate cu o umiditate medie. Nu este un soi pretentios si este rezistent la temperaturile scazute si la inghet.

  Thuja occidentalis Europa Gold este un conifer decorativ prin port, aspect, forma, frunzis si culoare persistenta. Este un element decorativ potrivit pentru toate tipurile de gradini si pentru parcuri. Poate fi plantat ca arbore solitar, in grupuri, in combinatii mixte sau aliniat. Poate fi folosit in decoruri de stancarie, in gradini de dimensiuni mici sau mari. Pentru a decora terasele sau alte spatii se poate planta in ghivece mari de ceramica sau in suporturi mari de lemn.

 • Fastagiata

   Fastagiata

  Tuia occidentala „Fastigiata” (Thuja Occidentalis Fastigiata) – arbore subtire columnar-ingust, cu lastari strins lipiti de tulpina. Coroana este conica, ingusta si densa. Acele sunt solzoase, moi, cu nuante cromatice variind de la verde-inchis la verde-deschis, cu miros specific.

  Tuia Fastigiata o planta robusta, cu aspect conic, compact, chiar fara tundere isi pastreaza forma piramidala. Este planta cea mai des utilizata pentru gard viu vesnic verde.

  Thuja occidentalis Fastigiata creste repede, adaugind anual 25 cm in inaltime si 5 cm in latime. Face parte din categoria plantelor perene, traieste pina la 200 de ani si inaltimea maxima pe care o poate atinge este de 6 – 8 m, iar latimea maxima 1,5 – 2 m. Thuja Fastigiata nu este pretentioasa fata de soluri si conditiile de crestere. Este rezistenta la ger. Preferă, totuși, solurile argiloase fertile, bine iluminate, cu o umiditate moderată. Nici perioadele de secetă, nici umiditatea excesivă temporară nu pot face vreun rău arborelui. Necătînd la aceasta, în perioada de iarnă tîrzie și primăvară timpurie, butașii acestui tip de tuie trebuie feriți de razele solare, fiind necesară învelirea lor cu pînză de sac.

 • Forme

  Forme

  Aceste plante au fost tunse din diferite tipuri de tuia.
  Ca sa mentineti forma frumoasa de spirala necesita tundere o data pe an.

   

 • Globulara

  Globulara

  Thuja occidentalis Danica este o specie deosebita de Tuia Globulara sau Sferica. Tuia Globulara este un arbust de talie mica care inca de mic puiet are o forma globulara perfecta, densa si compacta datorita frunzelor care cresc vertical. Frunzele au un miros deosebit atunci cand sunt maruntite.

  Culoarea frunzelor este intr-o nuanta frumoasa de verde intens in timpul verii iar in perioada de iarna primeste o nuanta ce bate putin spre maroniu. Culoarea Tuiei Globulare ramane permanenta indiferent de anotimp.

  Cresterea Tuiei Globulara este foarte lenta, inaltimea la care poate sa se dezvolte in inaltime este in jur de jumatate de metru, iar in latime poate atinge 1 metru.

  Nu este foarte pretentioasa in ce priveste solurile dar in general se dezvolta mai bine in cele bine drenate si in soluri acide. Are nevoie ca solul sa fie umezit normal. Este un arbust rezistent la temperaturile scazute si ger. Rezista de asemenea si in locurile mai poluate deci poate fi plantata si in spatiile aglomerate cu o poluare mai mare.

  Este un arbust iubitor de lumina, dar de preferinta trebuie sa fie plantat intr-o zona care il va feri de razele directe ale soarelui.

  Tuia globulara nu are nevoie de ingrijiri deosebite iar datorita formei compacte globulare nici tunderea nu va fi necesara. Va decora frumos aspectul gradinilor prin forma ei naturala.

  Tuia globulara este un arbust foarte decorativ pentru gradini, parcuri. Va oferi un peisaj minunat si in stancarii. Tuia globulara arata foarte bine plantata in ghivece pentru decorarea teraselor.

   

 • Holmstrup

  Holmstrup

  Thuja occidentalis Holmstrup este un conifer vesnic verde. Tuia Holmstrup face parte din familia Cupresaceae si formeaza o coroana densa si compacta cu o forma conica.

  Frunzele acestui soi sunt aciculare, aplatizate cu aspect solzos in nuante de verde crud iar ramurile sunt foarte dese si au o crestere orizontala.

  Tuia Holmstrup face parte din categoria coniferelor de talie mica. Are o crestere lenta iar la maturitate se dezvolta la o inaltime cuprinsa intre 200-300 de centimetri. Locurile de plantare pot fi in zonele cu mult soare, dar si in cele cu semi-umbra. Preferate sunt solurile umede si fertile.

  Thuja occidentalis Holmstrup este un conifer decorativ prin port, frunze si culoare. Poate fi plantat in diferite aranjamente peisagistice, gradini si parcuri. Se planteaza ca gard viu, aliniat pe langa alei si borduri.

Start typing and press Enter to search

Shopping Cart