Transplantare

Transplantarea este tehnica folosita pentru a muta o planta, fie intr-un alt vas, fie intr-o alta zona. Exista mai multe metode diferite pentru a transplanta, si ca atare, va trebui sa fiti constienti de riscurile si pericolele asociate cu transplantarea. Transplantarea este esentiala pentru plantele care sunt crescute in container. Mai devreme sau mai tarziu, plantele care se afla in container trebuie sa fie plasate intr-un vas mai mare sau o zona.

Acest lucru se datoreaza faptului ca radacinile care au absorbit deja cele mai multe substante nutritive din ghiveciul sau original, pe parcurs, in timp, au crescut prea mult.

Transplantarea este de obicei necesara atunci cand radacinile ies prin gaurile de drenaj din ghiveci sau container. Daca gasiti ca planta  a descoperit o cale de scapare prin gaurile de drenare, atunci este momentul pentru un nou container. Daca planta este prea mare pentru container, atunci transplantarea acesteia in curte sau gradina, reprezinta cea mai buna optiune.

Transplantarea este necesara pentru dezvoltare si longevitate. Multe persoane fac greseala de a crede cao planta poate sta in acelasi container pentru tot restul vietii sale, aceasta fiind o conceptie gresita. Cele mai multe plante vor muri sau se vor usca, daca nu sunt transplantate. Radacinile sunt cele ce aduc substantele nutritive corespunzatoare in planta

Noi cei de la Gradini cu Stil  va putem oferi acest serviciu la un pret avantajos furnizat de personalul nostru profesionist, iar alaturi de serviciile noastre de intretinere va garantam sanatatea plantei duneavoastra; in caz contrar, ne obligam sa vi-l inlocuim gratuit (asta bineinteles daca vina nu este exclusiv a cumparatorului prin expunerea plantei la substante toxice sau chimice care afecteaza compozitia bacterio-chimica (Ph-ul) a solului in care este plantat).

Transplantarea este alta lucrare de ingrijire absolut necesara plantelor la ghiveci.”

MARIAN PRODAN • GENERAL MANAGER

Start typing and press Enter to search

Shopping Cart